oldal nyomtatása

Környezetvédelem

Kevesebb üvegházhatás

A betoncserepek gyártása 50%-kal kevesebb CO2 kibocsátással jár, mint más fedőanyagoké, mivel az előállításuknál felhasznált anyagok közül kizárólag a cement (~20%-os részarány) kerül égetésre. A betoncserepek az előállítás során keletkezett CO2 mennyiség 20%-át az élettartamuk során újra felveszik, mészkővé alakítják.

Csekély energiafelhasználás

A betoncserepek gyártása jóval energiatakarékosabb más fedőanyagokénál, mivel a gyártási folyamat során mindössze 7,5 órát hőkezelik alacsony, 60°C-on. Végső szilárdságukat a tárolótereken 4 hét alatt nyerik el.

Savas eső ellen

Kén-dioxid és nitrogén-oxid keletkezik, ha a kéntartalmú fűtőanyagok elégnek, és szűrés nélkül a légkörbe kerülnek. A kisebb energiaráfordítás miatt a betoncserepek gyártási folyamatában lényegesen kevesebb kén-dioxid és nitrogén-dioxid szabadul fel mint amennyi egy átlagos kerámiacserép gyártása során.

Kevesebb szálló por

A növekvő szállópor-koncentráció felelős az allergiás tünetekért, az asztmás rohamokért és a légúti megbetegedések folyamatos növekedéséért. Különösen gyermekeink szenvednek a növekvő porszennyezéstől. Más tetőfedő-anyagokhoz képest a betoncserép szállópor koncentrációja is alacsonyabb.

Építésbiológiailag ajánlott

A betoncserép feltalálása és alkalmazása több millió tonna CO2-tól kímélte meg környezetünket. Az osztrák Építésbiológiai és Ökológiai Intézet vizsgálatai és az IBO-Tanúsítvány bizonyítják a Bramac termékek élettani előnyeit.

Bramac Központ

Bramac Kft.

Házgyári u. 1.

8200 Veszprém

Magyarország

Telefon: 88/590-891

Fax: 88/590-893

E-Mail: infohu(at)bmigroup.com

Web: www.bramac.hu

A veszprémi szállítási iroda nyitvatartási ideje: hétfő-péntek 8.00 - 16.00

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése van? Keresse tanácsadóinkat, tetõfedõinket, kereskedõ partnereinket, vagy kérjen ingyenes ajánlatot!