oldal nyomtatása

Hővisszaverő technológia

A manapság divatos, sötét színű betoncserepek jobban elnyelik a hőt, a „hővisszaverő” tetőcseréppel, a nyári kánikulában is élhetőbbek az otthonok.

Egy különleges eljárásnak köszönhetően a BMI Bramac forradalmi innovációja, a Thermo Protector felület visszaveri a Nap azon sugarainak nagy részét, amelyektől felmelegedne a tető, így nyáron akár 5–10 fokkal is csökkenti a hőmérsékletet a tetőtérben.

A hővisszaverő tulajdonsággal rendelkező tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet így az eddigi fedőanyagokhoz képest akár 20°C-kal is alacsonyabb lehet. A tetőtér hőszigetelésének így jelentősen kisebb hőteherrel kell megbirkóznia. Thermo Protector cserepeink °COOL csomagban is elérhetők.

A Thermo Protector felület az alábbi termékcsaládoknál és színeknél elérhető:

- Római STAR sötétbarna, antracit

- Tegalit STAR ezüst metál

- Platinum STAR ezüst metál, barna metál

- Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna

- Duna Thermo Protector antracit


Hőség kizárva!

A BMI Bramac Thermo Protector egy különleges infravörös sugárzást reflektáló felület, amely egy korábbi hadiipari fejlesztés betoncserép-gyártástechnológiába való átültetésének köszönhetően élhető teret biztosít a tetőterekben nyári hőség esetén.

A tetőcserép felületképzése olyan pigment anyagot tartalmaz, amely rontja a termék abszorpciós képességét, ezáltal kevésbé nyeli el a Napból érkező infravörös sugarakat. Egy hagyományos felületkezeléssel készült sötétszürke tetőcserép csupán 4,6%-os reflektáló képességgel rendelkezik, ezzel szemben ugyanez a reflexiós képesség a Bramac Thermo Protector tetőcserép esetén 22,3%! A tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet így az eddigi fedőanyagokhoz képest akár 20 oC-kal is alacsonyabb lehet.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fedőanyag a megszokott 80 oC helyett körülbelül 60 oC –os hőmérsékletet képes csupán elérni. A tetőtér hőszigetelésének így jelentősen kisebb hőteherrel kell megbirkóznia. Ennek következtében csökkenthető a tetőtér nyári hűtési költsége és növelhető az ott élők komfortérzete.

Bramac Központ

Bramac Kft.

Házgyári u. 1.

8200 Veszprém

Magyarország

Telefon: 88/590-891

Fax: 88/590-893

E-Mail: infohu(at)bmigroup.com

Web: www.bramac.hu

A veszprémi szállítási iroda nyitvatartási ideje: hétfő-péntek 8.00 - 16.00

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése van? Keresse tanácsadóinkat, tetõfedõinket, kereskedõ partnereinket, vagy kérjen ingyenes ajánlatot!